Advies voor schoonmaak en onderhoud

Advies voor onderhoud van producten, zodat u langdurig van onze meubelen kunt genieten.

Bloodstelling aan directe straling is de hoofdreden van het vervallen van leer, stof en eco leer. Banken, stoelen en bedden mogen nooit worden blootgesteld aan directe straling van zonlicht of halogeenlicht. Bij directe straling neemt het risico toe dat de vezels veranderen in het materiaal waardoor verkleuring en zachtheid van het materiaal kan ontstaan.

Lederen banken en bedden

Iedere week met een vochtige doek(geen papier) stof afnemen van het leer, niet intensief poetsen.

Om de 3 maanden is het tijd voor Reinigen. Het leer reinigen met water gemengd met neutrale zeep geen agressieve reinigingsmiddelen(groene zeep, afwasmiddel ect), houd er rekening mee dat het leer niet doorweekt wordt. Afnemen met droge doek.

Om de 3 maanden na het reinigen is het tijd voor bescherming. Kies een duurzame bescherm crème waardoor het lederen meubel gemakkelijker te reinigen is. Daarnaast bevat de crème ook de juiste voeding om de souplesse van het leer in optimale conditie te houden.

Eco lederen banken en bedden

Iedere week met een vochtige doek(geen papier) stof afnemen van het leer, niet intensief poetsen.

Om Eco leder te reinigen maak gebruik van water en neutrale zeep geen agressieve reinigingsmiddelen (groene zeep,afwasmiddel ect), vochtige doek goed uitwringen en zorgvuldig het oppervlak schoonmaken.

Na het reinigen kunt u het eco leer insmeren met een speciale wax voor eco leer, deze wax voedt het leer en zorgt voor bescherming.

Stoffen banken en bedden

Voor het onderhoud van stoffen meubelen is alleen een stofzuiger nodig, gebruik absoluut geen chemische reinigingsmiddelen, chemische reinigingsmiddelen kunnen er voor zorgen dat de vezels in de stof kapot gaan. Verboden om chemische reinigingsmiddelen te gebruiken op dit type materiaal.

Iedere maand is het van belang om met de stofzuiger stof en vuiligheid van het meubel te zuigen, gebruik hiervoor een opzetstuk voor meubelen (meubelborstel). Gebruik niet het volle vermogen van de stofzuiger en niet te veel op dezelfde plek, om het risico te vermijden dat het materiaal scheurt.

Iedere 6 maanden moet de stof gereinigd. De stofzuiger verwijderd alleen droge vuiligheid. Meng water en zeep in een emmer(verhouding 1:5-zeep-lauw water). Gebruik een grote spons dompelt de spons in de emmer en daarna goed uitwringen, zorgvuldig het oppervlak poetsen maar niet te intensief. Zorg dat u regelmatig de spons schoonmaakt, herhaal dit proces op ieder stoffen onderdeel van het meubel. Houd er rekening meer dat de stof niet doorweekt nat wordt. Dit proces verwijderd vuiligheid wat de stofzuiger niet kan. Het restant van de zeep kristalliseert en wordt met de volgende stofzuigbeurt opgezogen.

Meer handige tips

Om de eigenschappen van de huid en/of stof te behouden en te beschermen, worden de volgende regels aanbevolen:

Stel uw meubels nooit bloot aan direct zonlicht

laat voldoende ruimte tussen de kachel en het meubel

Laat uw huisdier niet op de meubels zitten of liggen

Vermijd contact met scherpe voorwerpen zoals spijkers, koorden, enz.

behouden van een aangenaam binnenklimaat: ca. 45-55% luchtvochtigheid

Nativomeubels.nl maakt gebruik van cookies. Nativomeubels.nl gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt.

My Wishlist(0 items)

Or sign in with:

My wishlist Neem contact op
Please login first

Or sign in with:

Please login first

Or sign in with:

Your cart

There are no more items in your cart